Diversiteit & Inclusie

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

Mannen en vrouwen bekijken de wereld vanuit een ander perspectief. Jongere en oudere werknemers hebben vaak een andere visie op de zaken. Dat is ook zo voor wie opgroeit in een andere cultuur. Hieronder ontdek je hoe we de financiële sector zo divers en inclusief mogelijk proberen te maken. 

Waarom is diversiteit zo 
belangrijk voor de financiële sector?

 

Een diverse aanpak leidt tot meer performantie. Een team dat bestaat uit mannen en vrouwen van diverse leeftijden en culturen zal in 87% van de tijd betere beslissingen nemen dan een homogeen team.

Waarom zou je als sector of organisatie moeten inzetten op dit thema en hoe maak je een goed plan? Lees het in de presentatie.

 

#InclusioninFinance

 

Zin om te investeren in meer diversiteit en inclusie? Gelijk heb je! Inclusieve bedrijven zijn innovatiever en hebben een nauwere connectie met hun klanten. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom heeft Febelfin een campagne en e-book ontwikkeld met handige tools waarin we je op weg helpen met het wegwerken van onbewuste bias, het stimuleren van een inclusieve werkcultuur, het ondersteunen van inclusief leiderschap en het leren omgaan met microagressies.

 

De banksector wil een voortrekker zijn

 

De banksector wil een voorbeeld zijn voor een inclusieve en diverse manier van nadenken, besturen en beslissen. Daartoe werden, en worden nog steeds nieuwe initiatieven en acties genomen. We kregen er ook een diversiteitslabel voor van Actiris. Lees er meer over onze initiatieven in de artikelen hieronder.

 

Artikel

Multicultural bankers

Lees meer
 

Artikel

Hoe ontvang je klanten met een beperking?

Lees meer
 

Artikel

Febelfin behaalt het diversiteitslabel van Actiris

Lees meer
 

Artikel

Wo.Men in Finance

Lees meer
 

Artikel

Inclusieve panels

Lees meer