Thema's

Door neutrale en heldere informatie aan te bieden, willen we ervoor zorgen dat jij bewust kan omgaan met je financiën. Duik in één van de thema's hieronder en ontdek wat de financiële sector allemaal doet. 

 

 

Thema's

Digitalisering & innovatie

Een gebruiksvriendelijk & toegankelijk betalingsverkeer aanbieden: dat is iets waar banken naar streven. Digitale mogelijkheden helpen om bankieren voor iedereen dichtbij te brengen, ook voor degenen die minder digitaal vaardig zijn.

 

Thema's

Bank & Maatschappij

Banken zijn niet alleen de motor van de economie maar hebben daarnaast ook een belangrijke maatschappelijke rol. Dat betekent dichtbij de klanten staan bij belangrijke momenten en inspelen op noden als die zich aandienen.

Lees meer
 

Thema's

Fraude & veiligheid

Als banksector willen we bijdragen aan een veiligere samenleving. Daarom voeren we samen met partners een actieve strijd tegen online fraude, witwassen en financiering van terrorisme.

Lees meer
 

Thema's

Duurzaam bankieren

Met vraagstukken zoals klimaatverandering en sociale ongelijkheid staan we voor enorme uitdagingen. De financiële sector kan de overgang naar die duurzame maatschappij versnellen en ondersteunen voor zowel particulieren als ondernemingen. Lees meer over hoe de sector dit in de praktijk doet.

Lees meer
 

Thema's

Financiering v/d economie

Het financieren van de economie heeft vele gezichten. Financiering van bedrijven, particulieren en de overheid blijft de kernactiviteit van de banken. Dankzij het spaargeld van hun klanten, kunnen zij projecten en dromen realiseren.

Lees meer
 

Thema's

Toezicht & beleid

De laatste jaren is het toezicht op de banken verscherpt en zijn er veel nieuwe regels gekomen. Dit draagt bij aan de financiële stabiliteit en het vertrouwen in de banksector, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee.

Lees meer
 

Thema's

Sparen en beleggen

Veel mensen zetten vandaag al geld opzij voor later. Sommige sparen, anderen beleggen. Jouw bank engageert zich om jouw spaargelden goed te beheren. En ook met advies over beleggen staat ze voor je klaar.

Lees meer
 

Thema's

Werken in de financiële sector

De financiële sector heeft oog voor haar medewerkers. Wist je dat de financiële sector een voortrekker is op gebied van diversiteit & inclusie? Droom je van een job in onze sector? Op zoek naar een bijscholing of wil je je talent graag ergens anders inzetten? Neem dan een kijkje in een van de rubrieken hieronder.

Lees meer