Multicultural bankers

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

4 min leestijd

Multicultural Bankers is een netwerk dat tot doel heeft bankiers van alle afkomsten zichtbaarder te maken en de cultuur in de financiële sector inclusiever te maken! Multicultural Bankers Belgium, mede opgericht door Claire Godding van Febelfin en Jason-Louise Graham van ING, geeft prioriteit aan het vergroten van de zichtbaarheid van multiculturele rolmodellen (binnen en buiten de financiële sector), het rekruteren en promoten van multiculturele talenten, het inclusiever maken van de financiële cultuur en het aanpakken van vooroordelen in HR-praktijken en micro-agressies op het werk.

 

Wat doen we?

 

Multicultural Bankers België wil meer multiculturaliteit in de banksector bereiken door een overvloed aan initiatieven, programma's en instrumenten te realiseren:

  • We organiseren evenementen waar alle collega’s uit de sector, ongeacht hun afkomst, elkaar kunnen ontmoeten, netwerken en het belang van multiculturele inclusie beter kunnen begrijpen
  • We bieden gratis workshops aan onze leden, over hoe te reageren op racistische micro-agressies, over hoe je de impact van vooroordelen kunt verminderen, of over alle thema’s waar een behoefte aan bestaat
  • Wij ontwikkelen instrumenten om de multiculturele diversiteit en inclusie in onze sector te versnellen.
  • Wij delen deze tools
  • Wij adviseren financiële instellingen over multiculturele inclusievraagstukken, over hoe ze een intern netwerk kunnen lanceren, hoe ze multiculturele diversiteit kunnen meten, hoe ze de impact van vooringenomenheid bij rekrutering kunnen verminderen...
  • Wij ondersteunen interne netwerken van financiële instellingen
  • We spelen in op het aantrekken van multiculturele talenten naar de financiële sector, door aanwezig te zijn op verschillende wervingsevenementen en door portretten van multiculturele bankiers te delen op onze site en op sociale media.

Dergelijk netwerk is broodnodig

We geloven in het belang van dit netwerk omdat:

  • De resultaten van onze enquêtes zijn veelzeggend. Onbewuste vooroordelen, micro-agressie en gebrek aan rolmodellen maken de loopbaanervaring voor werknemers met een andere afkomst veel moeilijker.
  • De demografie is duidelijk: Brussel is de meest multiculturele stad ter wereld. Zonder inspanningen krijgen te veel talenten geen toegang tot onze sector.
  • Ruim 2/3 van de werknemers met origine ten zuiden van de Sahara of Marokko ervaart racistische micro-agressies, en de helft van hen bevestigt dat dit een impact heeft op hun zelfvertrouwen en hun carrière.

Gloednieuwe website

 

De nieuwe website is een plek die dient als katalysator voor betekenisvolle verbindingen, het delen van kennis en initiatieven die een omgeving bevorderen waarin elke bankier, ongeacht zijn afkomst, kan gedijen en kan bijdragen aan de evolutie van de financiële wereld als een werkelijk inclusief vakgebied. Dit omvat nuttige tools die kunnen worden gebruikt door professionals uit de sector, multiculturele bankiers en mensen die meer willen weten over multiculturaliteit, portretten die de inspirerende verhalen vertellen over bankiers van verschillende afkomst en achtergronden en ons engagement, die ervoor zorgt dat zowel werknemers als bedrijven zich inzetten voor het opbouwen en bevorderen van een werkelijk multiculturele omgeving.