The search for talent

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

Als sector hebben wij heel wat troeven te bieden en als werknemer krijg je alle kansen om je talent verder te ontwikkelen. Daarvoor dient Fin Talent, het geheel van sectorale initiatieven, door Febelfin gesteund, en waarvan Febelfin Academy het opleidingsgedeelte ontwikkelt. Lees hier hoe Elan+ of de Fin Days kunnen helpen om je talenten verder te ontwikkelen of over hoe we nieuwe 'bankies' proberen klaar te stomen voor een job in finance.

Recht op deconnectie

 

De banksector is de eerste sector in België die een CAO heeft gesloten over deconnectie. Het recht op deconnectie is bedoeld om werknemers te beschermen tegen werkoverbelasting en de constante druk om buiten de werkuren geconnecteerd te blijven. Febelfin Academy biedt een unieke e-learning aan waarbij je kennis maakt met de risico's van hyperconnectie en welke acties je kan nemen om te deconnecteren.

 

Fintalent

 

Fintalent, het platform van gelijke kansen in financiële educatie! We bieden gratis toegang tot financiële opleidingen voor professionals en hebben ook spannende initiatieven voor studenten, zoals de Fin Competition of de Fin Days voor bankmedewerkers die op de hoogte willen blijven van de financiële actualiteit.

 

Boost je talent met Elan+

 

Wil je blijven schitteren in je job bij de bank? Vertrouw dan op Elan+. Een unieke samenwerking tussende vakbonden, werkgevers van Paritair Comité 310 en Febelfin Academy. Elan+ wil bankmedewerkers de kans geven om deel te nemen aan cursussen op afstand en de Fin Days of een gratis opleiding te volgen.

 

Het Belgisch Financieel Forum voor meer kennis

 

Het Belgisch Financieel Forum is dé plek waar professionals, beleidsmakers, academici en bedrijven samenkomen. Het dient als een krachtig instrument voor het delen van kennis en informatie op het gebied van financiën en economie. We organiseren boeiende lezingen en seminars en brengen diverse publicaties uit. Studenten zijn van harte welkom om deel te nemen aan onze initiatieven.

 
 

Artikel

Knelpuntberoepen in de financiële sector

Lees meer
 

Pers

Van job naar job: Talentmobiliteit maakt het mogelijk

Lees meer
 

Artikel

Interview: 'Werken bij ons, is vormgeven aan een toekomst die nog ongeschreven is'

Lees meer