Beleggen

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

Je hebt een spaarpotje opgebouwd of je hebt wat geld in reserve en wilt graag (een deel hiervan) beleggen. Beleggen is een alternatieve manier om kapitaal op te bouwen en kan een mooie aanvulling zijn op het klassieke spaarboekje. Er bestaan heel wat mogelijkheden om te beleggen en je hoeft geen expert te zijn om eraan te beginnen. Hieronder lees je handige tips, krijg je een overzicht van welke mogelijkheden er bestaan en kan je lezen welke regelgeving je beschermt.

Club beleg: hoe beleg jij je broodje?

 

Maar liefst 1 op 3 Belgen zou willen beleggen maar doet dat niet door gebrek aan informatie. Sparen heeft bijna iedereen met de paplepel binnen gekregen maar er zijn tal van alternatieven voor het klassieke spaarboekje. Febelfin lanceerde daarom 'Club beleg', een handige site die je een overzicht geeft over alle beleggingsmogelijkheden en die je op een simpele manier de basics uitlegt over beleggen. Voor elke potentiële belegger, is er een gepast aanbod, afgestemd op maat en op het beleggersprofiel van de klant.

 

Tips om te starten met beleggen

 

Om te beleggen hoef je helemaal geen expert of beurskenner te zijn. Starten met beleggen, is net als beginnen met lopen. Je loopt ook niet onmiddellijk een marathon. Om je te helpen zet Beama (deelvereniging van Febelfin) de brochure 'Beleggen voor een beterer toekomst' in de kijker met tips voor wanneer je start met beleggen. Kamal Kharmach legt het graag even voor je uit.

 

MiFID II: de Europese richtlijn die 
beleggers beschermt 

 

Als belegger wil je natuurlijk de zekerheid dat je beleggingen goed worden beheerd en dat jouw belegde centen naar behoren beschermd zijn. Daarvoor werd de MiFID II-richtlijn in het leven geroepen. Lees er meer over in de artikelen hieronder.

 

Artikel

Wat betekent MiFID II voor mij als belegger

Lees meer
 

Artikel

Waarom een beleggersprofiel?

Lees meer