Financiële educatie

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

Heel wat Belgen weten vandaag nog steeds te weinig over hun geld. Vooral jongeren en vrouwen worstelen met beperkte financiële kennis. Er is een sterk verband tussen financiële kennis, betrokkenheid en geldproblemen. Febelfin en de financiële sector zet al geruime tijd in op financiële educatie. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële redzaamheid als ze volwassen zijn. Van straffe money confessions tot andere leuke acties, ontdek hieronder alle initiaven van Febelfin.

Blijf op de hoogte met mijngeldenik.be

 

Als antwoord op de vraag van jongeren naar meer financiële informeerde, ontwikkelde Febelfin de jongerenwebsite mijngeldenik.be. Een website gemaakt voor jongeren door jongeren. Je vindt er allerlei informatie over de verschillende aspecten van het dagelijkse financiële leven: hoe betalen, sparen en beleggen, lenen en wonen en nog veel meer.

 

Gratis educatief materiaal

 

Febelfin ontwikkelde in samenwerking met ED TV gratis educatief materiaal over verschillende onderwerpen zoals geldezels, crypto’s, maar ook economische en bancaire begrippen zoals inflatie, rente en wat gebeurt er met je spaargeld. Het format bestaat telkens uit 1 of meerdere aflevering(en) over het thema aangevuld met kant-en klare lesfiches die leerkrachten kunnen gebruiken om het onderwerp in de klas te bespreken.

 
 

Pers

Febelfin en Kamal Kharmach bereiken 15.000 jongeren met schoolvoorstellingen

Lees meer
 

Artikel

Financiële onafhankelijkheid zorgt voor vrijheid

Lees meer
 

Artikel

Praten over geld: wat is jouw money confession?

Lees meer
 

Pers

We overschatten onszelf als het over financiële kennis gaat

Lees meer
 

Artikel

Gratis educatief materiaal

Lees meer