Financiële educatie

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

Heel wat Belgen weten vandaag nog steeds te weinig over hun geld. Vooral jongeren en vrouwen worstelen met beperkte financiële kennis. Er is een sterk verband tussen financiële kennis, betrokkenheid en geldproblemen. Febelfin en de financiële sector zet al geruime tijd in op financiële educatie. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële redzaamheid als ze volwassen zijn. Van straffe money confessions tot andere leuke acties, ontdek hieronder alle initiaven van Febelfin.

Blijf op de hoogte met mijngeldenik.be

 

Als antwoord op de vraag van jongeren naar meer financiële informeerde, ontwikkelde Febelfin de jongerenwebsite mijngeldenik.be. Een website gemaakt voor jongeren door jongeren. Je vindt er allerlei informatie over de verschillende aspecten van het dagelijkse financiële leven: hoe betalen, sparen en beleggen, lenen en wonen en nog veel meer.

 

Bits of coins

 

Febelfin ontwikkelde in samenwerking met ED TV gratis educatief materiaal over crypto’s. In de 3-delige soapreeks, volgen we het verhaal van Jack, 17 jaar oud. Hij heeft een studentenjob als koerier maar wenst snel meer geld te verdienen. Jack ontdekt de cryptowereld maar raakt in de problemen.

De bedoeling is om jongeren het bos door de bomen te helpen zien en hen op een neutrale manier de do’s and dont’s van de cryptowereld mee te geven. Ze krijgen ook alternatieven op vlak van beleggen toegelicht. De leerkrachten kunnen de bijhorende lesfiches kant-en-klaar gebruiken om het onderwerp in de klas te bespreken.

 
 

Artikel

Financiële onafhankelijkheid zorgt voor vrijheid

Lees meer
 

Artikel

Praten over geld: wat is jouw money confession?

Lees meer
 

Pers

Febelfin en Kamal Kharmach leren jongeren op speelse wijze hoe leuk de economie kan zijn

Lees meer
 

Pers

We overschatten onszelf als het over financiële kennis gaat

Lees meer