Financiering van de ondernemingen

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

De kerntaak van banken is uiteraard het financieren van de economie. Zij scheppen kansen voor mensen en bedrijven om te groeien, waardoor de economie blijft draaien.

Banksector als sterke
partner voor financiering van de economie

 

De banksector blijft haar maatschappelijke rol opnemen op vlak van financiering van de economie en blijft een belangrijke partner voor ondernemingen op vlak van kredietverlening. Zo werd er in 2022 maar liefst 170 miljard aan kredieten aan ondernemingen toegekend ondanks de moeilijke economische situatie. De video illustreert de unieke rol van de sector. Voor meer cijfers over kredietverlening aan ondernemingen kan men terecht bij de Febelfin persberichten.

 

Website 'Financiering van ondernemingen'

 

Hoe kan ik mijn onderneming financieren? Hoe vraag en behoud ik een krediet? Waar vind ik waarborgen en steun. Het antwoord op deze vragen vind je terug op de website www.financieringvanondernemingen.be. Een handige website boordevol tips & tools voor ondernemers.

 

Onderneming in financiële moeilijkheden?

 

Wanneer je onderneming wordt geconfronteerd met omzetverlies, of andere onvoorziene gebeurtenissen, kan dit heel wat gevolgen hebben en veranderen de financiële mogelijkheden. Dit kan wegen op de inkomsten van je onderneming. Hierdoor kan het moeilijker worden om aan haar financiële verplichtingen te voldoen. Pieker je over de terugbetaling van je ondernemerskrediet? Contacteer zo snel mogelijk je bank en praat erover. De bank bekijkt samen met jou welke oplossingen er bestaan om eventuele problemen het hoofd te bieden.