Banken staan klaar om ondernemingen te ondersteunen in kader van de energiecrisis

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

2 min leestijd

De energie- en grondstoffenprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen, met grote gevolgen voor de economische situatie in ons land. De hoge energieprijzen leggen ook een bijzondere druk op de financiële situatie van ondernemingen. In dit onzekere klimaat wil de financiële sector haar verantwoordelijkheid opnemen en klaar staan om de bedrijven die het moeilijk hebben maximaal bij te staan.

 

Samen op zoek naar oplossing op maat voor ondernemingen

 

Voor ondernemingen zullen de banken alles in het werk stellen om hen te helpen om deze moeilijke economische situatie te overbruggen. Ondernemingen die financiële moeilijkheden dreigen te ondervinden door de hoge energieprijzen, kunnen hun bank contacteren om samen op zoek te gaan naar een mogelijke oplossing op maat.

Er zijn verschillende mogelijkheden om ondernemingen of zelfstandigen een individuele oplossing aan te bieden. Ondernemingen kunnen een uitstel van kapitaalaflossing vragen, maar ook een aanvullende financiering, een verlenging van de looptijd van hun krediet, of zelfs een combinatie van die formules of een andere alternatieve optie. Wat de beste manier is om een bedrijf uit de financiële moeilijkheden te halen, zal blijken uit het bilateraal overleg met de bank én de beoordeling van elk specifiek dossier.

De banken zullen hun uiterste best doen om alle bedrijven en zelfstandigen die onder financiële druk staan door de energiecrisis, zoveel mogelijk bij te staan en te ondersteunen.

Om ondernemingen wegwijs te maken in de oplossingen op maat, heeft Febelfin de leaflet “Praat met je bankier voor het te laat is” opgemaakt