Hoe ESG‑rapportering een verschil kan maken voor jouw onderneming

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

2 min leestijd

De wereld is constant in beweging: ecologische en maatschappelijke veranderingen hebben ook een impact op de (vernieuwing van) bedrijfsmodellen van ondernemingen.

 

Zo gebruiken steeds meer bedrijven duurzaamheids- of ESG-pijlers om te rapporteren. ESG heeft betrekking op drie pijlers: milieu (environment), maatschappij (social) en goed bestuur (governance). In essentie zorgt ESG-rapportering ervoor dat een onderneming vlot en transparant kan communiceren over de sociale en ecologische gevolgen van haar activiteiten en haar manier van besturen. Het stelt bedrijven in staat om aan te tonen dat zij bijdragen tot een meer duurzame wereld.

Maar hoe zet je deze vernieuwing in gang in jouw onderneming? En hoe meet en beheer je de overgang naar meer duurzaamheid? Febelfin maakte een handige leaflet voor jou als ondernemer met de belangrijkste principes van ESG-rapportering en waarin ook de voordelen en enkele voorbeelden van ESG-rapportering op een rijtje worden gezet.

Zet jij met jouw onderneming ook de eerste stap om van ESG-rapportering een prioriteit te maken? De toekomst begint vandaag.