Beleggingsfraude: een gezamenlijke video om de Belgische bevolking te sensibiliseren  

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

25 april 2024 - 2 min leestijd

De belangrijkste stakeholders in de strijd tegen beleggingsfraude slaan de handen in elkaar om het grote publiek te sensibiliseren. 

 

Beleggingsfraude, die over het algemeen niet zo bekend is bij het grote publiek, is een fraudevorm waarbij oplichters consumenten voorstellen om aandelen of andere fictieve of waardeloze financiële producten te kopen.

Febelfin, de FSMA, de Federale Politie en het Centrum voor Cybersecurity België ontwikkelden samen een informatieve video om de werking van beleggingsfraude aan te kaarten. Dit initiatief heeft als doel om het grote publiek te beschermen tegen de valstrikken van oplichters door uit te leggen hoe ze alarmsignalen kunnen herkennen.  

De video laat verschillende betrokkenen aan het woord, waaronder een slachtoffer, een fraudedienst van een bank, de FSMA, een commissaris van de Federale Politie en Febelfin. Het doel is om mensen bewust te maken van de risico’s van valse beleggingen, die veelvuldig voorkomen op sociale media en al heel veel slachtoffers hebben gemaakt in België.