Wo.Men in Finance: meer gendergelijkheid op managementniveau in de financiële sector

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

2 min leestijd

Jaarverslag van Wo.Men in Finance Belgium

In 2022 zien we voor het eerst een positieve evolutie op gebied van gendergelijkheid in álle managementniveaus. Vrouwen vertegenwoordigen nu 46,5% van het middenmanagement (middenmanagers); 32,2% van het senior management (management), 25,4% van de uitvoerende comités en 26,9% van de raden van bestuur. Dat blijkt uit het nieuwe jaarverslag van Wo.Men in Finance Belgium. Daarin vind je ook een overzicht van alle initiatieven en een overzicht van de evolutie van diversiteit op alle niveaus in de financiële sector in 2022.

 

Ook te lezen in het jaarverslag: in 2022 bereikte de financiële sector haar doelstelling op vlak van ‘genderevenwicht’, met een vertegenwoordiging van ten minste 40% van het (vrouwelijk) geslacht dat voordien minder vertegenwoordigd was, in termen van rekrutering, talentenpools en promoties in een leidinggevende rol.

 
 

Vier jaar na haar oprichting wordt Wo.Men in Finance, een vereniging met inmiddels 55 aangesloten instellingen en bijhorend charter, beschouwd als een voorbeeld op haar vakgebied in België en Europa. De leden, bestaande uit banken, verzekeringsmaatschappijen en andere bedrijven die actief zijn in de financiële wereld,  én die meer dan 90% van de financiële sector vertegenwoordigen, hebben hun krachten gebundeld om samen vooruitgang te boeken op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit.

 

Meer weten over de realisaties en doelstellingen van Wo.Men in Finance op de officiële website.