Waalse overheid en Febelfin bieden gratis infosessies digitaal bankieren aan

8 november 2023 - 2 min leestijd

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen het Kabinet van Minister Willy Borsus, de Waalse Overheidsdienst (SPW), het Digitaal Agentschap, TechnofuturTIC en Febelfin worden er in Wallonië nieuwe infosessies "J'adopte la banque numérique" (Ik bankier digitaal) gelanceerd.

Tussen november 2023 en eind 2024 zal Febelfin in meer dan 35 Waalse openbare digitale ruimtes (Espaces Publics Numériques of EPN) infosessies geven met het oog op het versterken van digitale vaardigheden. Een « EPN » is een Waalse openbare digitale ruimte, uitgerust met informaticamateriaal, en toegankelijk voor alle burgers. Ze bieden begeleiding en opleiding om de digitale vaardigheden van eenieder te versterken. Vandaag zijn deze digitale ruimtes aanwezig in 127 Waalse gemeenten.  

 

Wat staat er op het 2,5 uur durende programma? Een combinatie van theorie en praktijk op vlak van digitaal bankieren. Febelfin start door uit te leggen hoe je aan de slag kan gaan met online bankieren en hoe je dit op een veilige manier kan doen. Vervolgens kunnen deelnemers vertrouwelijk concrete vragen stellen aan hun lokale bankier, die aanwezig is.

Willy Borsus, Minister van Economie en Digitalisering: “Digitale toepassingen zoals bankdiensten, zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We moeten erkennen dat deze online toepassingen voor veel burgers een uitdaging vormen. Dit initiatief zal veel mensen vertrouwd maken met de online banktoepassingen en hen bewust maken van mogelijke gevaren van online oplichting. Het is een samenwerking die ik ondersteun en die naar mijn mening essentieel is.”

Karel Baert, CEO van Febelfin: "Ik ben verheugd over deze nieuwe samenwerking inzake digitale inclusie met het Waals Gewest. Het organiseren van deze sessies in samenwerking met de openbare digitale ruimtes en lokale banken zorgt ervoor dat deelnemers tools krijgen en om op lange termijn contacten te leggen waar ze in de toekomst verder op kunnen bouwen en zich beter behelpen op vlak van online bankieren.”

Vergelijkbare initiatieven van Febelfin bestaan ook in Vlaanderen en Brussel.

Alle data en contactgegevens voor inschrijvingen zijn te vinden op deze website.