​​E-learning Digicoach: Boost voor digitale skills bankmedewerkers over online bankieren & betalen​

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

9 juli 2024 - 4 min leestijd

Na een succesvolle lancering van onze E-learning Digicoach in 2023 voor vrijwilligers of professionelen die andere willen helpen bij het versterken van hun digitale vaardigheden, is deze voortaan ook te volgen door medewerkers uit de financiële sector. De E-learning wordt namelijk opgenomen in het opleidingsaanbod van Elan+ voor 2024-2025. Zo kunnen bankmedewerkers hun skills over online bankieren en betalen maximaal inzetten om digistarters te begeleiden.

 

De E-learning Digicoach in een notendop 

 

In 2023 lanceerde Febelfin de E-learning Digicoach om toegankelijk bankieren te bevorderen. Vrijwilligers of professionelen die anderen begeleiden bij het versterken van hun digitale vaardigheden (digicoaches) krijgen via deze E-learning de nodige tips en tricks. Belgen hebben meer dan ooit toegang tot digitale technologie en regelen hun bankzaken steeds vaker online. Maar niet iedereen beschikt over de nodige digitale vaardigheden en daarom is deze begeleiding net zo cruciaal. Om hiervoor de nodige ondersteuning te bieden ontwikkelde de banksector deze opleiding. 

Dankzij het delen van haar kennis ondersteunt Febelfin digicoaches bij het begeleiden van digistarters en zorgen we ervoor dat zij zonder zorgen (veilig) online kunnen bankieren en betalen. Met de nodige tools en tips & tricks op zak, bieden we digicoaches dus de kans om een belangrijke impact te hebben en willen we een “multiplicatoreffect” bereiken.  

 

Succesvol initiatief 

 

De E-learning werd warm onthaald en leverde al een succesvol resultaat op: eind 2023 hadden maar liefst 319 vrijwilligers en professionelen de opleiding gevolgd. Ondertussen staat de teller al op meer dan 400 inschrijvingen en die positieve trend zet zich voort. Het succes van dit initiatief toont niet alleen de relevantie en noodzaak van de E-learning aan, maar ook de impact ervan op een brede groep van mensen die het digitaal moeilijk hebben.

 

Succes vertaalt zich in uitbreiding naar bankmedewerkers 

 

Uitstekend nieuws: er werd recent beslist om de E-learning ook aan te bieden aan alle medewerkers uit de financiële sector. Ook voor hen is het onmisbaar om hun digitale skills naar een hoger niveau te tillen of up-to-date te houden. De E-learning Digicoach wordt daarom opgenomen in het opleidingsaanbod van Elan+ voor 2024-2025.  

Het opleidingsplatform Elan+ biedt werknemers in de financiële sector gratis opleidingen en E-learnings over thema’s gaande van finance en digitale competenties tot persoonlijke ontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Het ontstond dankzij een unieke samenwerking tussen de vakbonden, werkgevers van het PC 310 en Febelfin Academy. 

 
“Met de e-learning Digicoach kunnen de bankmedewerkers zich transformeren in ultieme digitale experten in veilig online bankieren. Zo kunnen zij hun eigen positie als bankmedewerker versterken en een onmisbare maatschappelijke bijdrage leveren in het creëren van een veiligere digitale wereld.” 
Wien De Geyter, Secretaris-Generaal Febelfin en Chairwoman Febelfin Academy 
 

Meer info nodig over de E-learning? 

 

Om weer te weten te komen over de inhoud en details van de opleiding, lees dan zeker het artikel over de E-learning Digicoach op onze website. Wil jij jouw digitale skills op het vlak van online bankieren en betalen ook een boost geven en heb je interesse om de E-learning te volgen? Stuur dan een mailtje naar digicoach@febelfin.be