Info over jobs in de financiële sector

3 min leestijd

Ben je recent in België komen wonen? Dan moet je je op korte tijd helemaal organiseren in een totaal nieuwe omgeving. Dat is verre van evident. Nadat je de praktische modaliteiten hebt geregeld, kijk je misschien uit naar een job.

 

Al gedacht aan een job in de financiële sector?

 

Op de website www.jobsinbanking.be vindt je een overzicht van vacatures in de financiële sector. De site wordt dagelijks bijgewerkt. Je kan ook terecht op de jobsites van de financiële instellingen zelf. Het gamma aan functies is breed en gaat van risk, audit, controlling, legal, operations, IT, tot commerciële profielen. Alles zal afhangen of je voldoet aan de minimale criteria in de jobaanbiedingen. Kennis van het Engels en/of één de landstalen (NL/FR) en een hoger diploma zijn dikwijls minimale vereisten.

 

Welke documenten heb ik nodig om in aanmerking te komen voor een job?

 
  • Sinds 7 maart 2022 kan je als vluchteling uit Oekraïne een “attest tijdelijke bescherming” aanvragen met je identiteitsdocumenten in het registratiecentrum van de Dienst Vreemdelingenzaken. Met dit “attest tijdelijke bescherming” ga je naar de gemeente waar je verblijft.
  • De gemeente zal jou voorzien van een voorlopig verblijfsattest, ook wel gekend als bijlage 15, in afwachting van een verblijfsdocument.
  • Nadat je verblijfsplaats in België gekend is en er een woonplaatscontrole is geweest, dan krijg je een elektronische verblijfskaart A.

Zowel de bijlage 15 als de A-kaart vermelden 'arbeidsmarkt: onbeperkt'. Dit betekent dat je in België mag werken, bij eender welke werkgever.  De elektronische A-kaart is geldig voor 1 jaar en is daarna verlengbaar per 6 maanden.

Verdere vragen?

 

Aarzel dan niet om contact op te nemen via info@febelfin.be (in het EN-NL-FR). We helpen je graag. Zo zijn we bereid jouw CV te verspreiden onder onze leden.

  • Meer algemene info over de Belgische financiële sector lees je op www.febelfin.be.