Card‑en cash trapping!

3 min leestijd

Wanneer je verrichtingen doet of geld afhaalt bij een geldautomaat, is het verstandig om waakzaam te zijn. Ook hier doen criminelen pogingen om je geld te ontfutselen met trucjes of afleidingsmanoeuvres. Zorg dan ook dat ze niet met je geld aan de haal gaan! Onderstaande info helpt je hierbij. 

 

Wat is card trapping?

 

Fraudeurs zorgen ervoor dat je betaalkaart vast komt te zitten in een geldautomaat. Wanneer je dan weggaat om hulp te halen, slaan ze toe en recupereren ze de kaart. Ook hier kijken ze je geheime code af.

 

Hoe werkt cash trapping?

 

Bij cash trapping manipuleren fraudeurs de geldautomaat zodat er geen geld uit de machine komt. Ze plaatsen namelijk een afdekplaatje voor de gleuf.

De geldautomaat doorloopt de hele (gelduitgifte)procedure. Op het scherm zie je dus ‘neem kaart uit’ of ‘geld uitnemen’, maar het geld komt niet uit de automaat. Zo krijg je het vermoeden dat de automaat defect is.

De kans is groot dat je weggaat om hulp te halen of bankpersoneel te waarschuwen.

Zodra je weg bent, halen de cash trappers het geld uit de geldautomaat en gaan zij er met je geld vandoor.

 

Wat doe je tegen card-en cash trapping?

 

Helaas kan je niets doen om cash-en card trapping te voorkomen, maar je kan wel vermijden dat cash trappers met je geld aan de haal gaan.

Krijg je geen geld na geldopname bij de automaat? Het telefoonnummer van de bank staat op de geldautomaat en je vindt de meldnummers online. Blijf bij de automaat staan terwijl je belt. Zo kunnen de criminelen je geld niet bemachtigen.