Energiecrisis: Betalingsuitstel voor woonkredieten

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

2 min leestijd

De energie- en grondstoffenprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen, met grote gevolgen voor de economische situatie in ons land. De hoge energieprijzen leggen ook een bijzondere druk op de financiële situatie van veel gezinnen.

 

De financiële sector wil particulieren zo goed mogelijk bijstaan en hen doorheen de energiecrisis loodsen. Daarvoor werden bepaalde initiatieven genomen, zoals het toestaan van een betalingsuitstel als voldaan werd aan bepaalde toekenningsvoorwaarden. Deze regeling liep ten einde op 31 maart 2023.

 

Financiële moeilijkheden, praat erover met je bankier

 

Ook vandaag zorgt de energiecrisis nog bij heel wat mensen voor financiële problemen. Is dat bij jou ook het geval? Een gouden raad: neem tijdig contact op met je bankier en praat erover. Zo kan je bankier samen met jou de mogelijkheden voor jouw situatie bekijken.

 

De banken staan klaar om je te helpen. Samen en in goede verstandhouding kan je naar een mogelijke oplossing op maat zoeken om je financiële maandlast te verminderen. Praat met hem of haar wanneer je het moeilijk hebt. Ook wanneer je je nog niet in financiële moeilijkheden bevindt, kan je om hulp vragen bij je bank.