Duurzaam wonen: voor welke financieringsuitdagingen staan we?

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

2 min leestijd

De transitie naar een duurzame samenleving stelt ons voor grote uitdagingen. Om de klimaatdoelstellingen te halen, zijn energiebesparende renovaties aan Belgische woningen cruciaal. Dit vereist aanzienlijke investeringen van particulieren, bedrijven én de overheid. Kredietverlening zal in dat opzicht een belangrijke rol spelen, vooral omdat niet alle gezinnen de middelen hebben om deze renovaties te financieren.

 

Sensibilisering en bewustwording op grote schaal van de noodzaak van deze renovaties zullen hierbij belangrijk zijn. Ook zij die deze renovaties wel kunnen financieren, dienen overtuigd te worden van hun belang om de klimaattransitie te laten slagen. Voor een succesvolle transitie is een duidelijk, geleidelijk en stabiel pas noodzakelijk om alles praktisch haalbaar te houden.  Het is daarom van vitaal belang dat alle beschikbare middelen voor bewustwording en financiering nu reeds worden ingezet om de doelstellingen van 2050 te behalen.

Febelfin werkt daarom samen met de overheid aan oplossingen en benadrukt het belang van bewustwording en toegang tot EPC-data.

Lees er alles over in deze brochure.