Geldautomaten: Febelfin in constructieve dialoog met overheid

3 maart 2023 - 2 min leestijd

Het digitaal betalen is de voorbije jaren sterk ingeburgerd en het cashgebruik neemt af. Deze tendens zien we overal in Europa. Dit gewijzigde klantengedrag heeft een impact op het terrein, maar de financiële sector begrijpt dat er vandaag nog steeds een belangrijke basisbehoefte is wat het gebruik van cash geld betreft. Voldoende toegang tot cash is dan ook nog altijd een belangrijke doelstelling en bekommernis van onze sector, waarin wij onze rol zullen blijven opnemen.

 

Dit wordt aangetoond door de verschillende initiatieven die de voorbije jaren door de banken werden uitgerold om de toegang tot cash te blijven verzekeren. Bovendien zijn we momenteel in een dialoog met de overheid en toezichthouder om te bekijken waar een eventuele verdere optimalisering, wat de toegang tot geldautomaten betreft, mogelijk is.

Febelfin is dan ook ten zeerste verbaasd over de reactie van Minister Dermagne eerder deze week. De gesprekken met de overheid lopen en boeken vooruitgang. We hebben een aantal constructieve voorstellen gedaan, rekening houdende met de economische realiteit en de maatschappelijke noden, en kijken uit naar de reactie van de autoriteiten hierop.

We blijven als sector sterk geëngageerd om tot een akkoord te komen in de komende weken, en zijn ervan overtuigd dat dit nog steeds mogelijk is.