Vanaf zaterdag 11 juli zijn mondmaskers ook verplicht in publieke ruimte bankkantoor

10 juli 2020 - < 1 min leestijd

Mondmaskers zijn vanaf zaterdag 11 juli verplicht in alle winkels, bioscopen, feestzalen, musea en bibliotheken in België. Dat heeft de overheid beslist. Ook banken behoren tot deze categorie. Klanten die naar hun bankkantoor komen, moeten voortaan dan ook een mondmasker dragen.

 

De verplichting om een mondmasker te dragen geldt voor alle klanten en bankmedewerkers die zich in de publieke ruimte van een bankkantoor bevinden, zoals bijvoorbeeld de selfbankruimte.

Ook de andere maatregelen om het coronavirus in te dijken blijven gelden. Social distancing (het respecteren van 1,5m afstand) blijft belangrijk, net zoals een goede handhygiëne.

Nog even ter herinnering: bij sommige banken kunnen klanten enkel op afspraak terecht, bij anderen kan dat intussen zonder. Een gouden raad voor wie langs wil bij zijn of haar bank: check eerst even bij je bank (op de website of telefonisch) hoe dit het beste kan.

Wat wel vaststaat: digitaal bankieren blijft op elk moment mogelijk. Bovendien zijn de banken telefonisch en via chat beschikbaar voor vragen van hun klanten.