Bart Vervenne wordt de nieuwe voorzitter van Eurofinas

7 oktober 2021 - 2 min leestijd

Op 7 oktober 2021 verkoos Eurofinas, European Federation of Finance House Associations, de heer Bart Vervenne, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de BVK, tot nieuwe Voorzitter.

Eurofinas is de spreekbuis van de gespecialiseerde consumentenkredietsector op Europees niveau. Zij vertegenwoordigt momenteel 16 ledenverenigingen, die op hun beurt meer dan 471 bedrijven samenbrengen. Deze hebben in heel Europa meer dan 192.000 mensen in dienst. In de loop van 2020 hebben de ondernemingen vertegenwoordigd door de Eurofinas-leden, voor 400,6 miljard euro aan nieuwe leningen verstrekt. Hun portefeuille van uitstaande leningen overschreed voor het vijfde jaar op rij de grens van één biljoen euro, tot 1,139 biljoen euro aan het einde van het jaar.

Eurofinas is de enige federatie in de Europese Unie die zich uitsluitend bezighoudt met alle beleids- en regelgevingskwesties in verband met consumentenkrediet en aanbieders van consumentenkrediet. Zo heeft zij in de loop der jaren uitstekende werkrelaties opgebouwd met de EU-instellingen en toezichthoudende autoriteiten, die allen de deskundigheid van Eurofinas en van haar leden erkennen en waarderen. Bovendien leidt Eurofinas de werkzaamheden van het European Banking Industry Committee op het gebied van consumentenkrediet.

Bart Vervenne behaalde een diploma handelsingenieur en een Master in Business Administration aan de universiteit KU Leuven, alsook een General Management Program, INSEAD/CEDEP, Fontainebleau. Vervenne heeft verschillende functies bekleed binnen het commerciële netwerk van de Generale Bank, alsook verantwoordelijkheden op centraal niveau binnen Fortis.

In 2005 werd hij voorzitter en CEO van Alpha Crédit. Sinds 2016 is hij lid van het directiecomité van BNP Paribas Personal Finance, verantwoordelijk voor de Benelux-regio. Hij bekleedt ook bestuursmandaten in verschillende ondernemingen.

Bart Vervenne is sinds 2013 lid van de Raad van Bestuur van de BVK en sinds 2019 lid van het Bureau. Op 5 februari 2021 werd hij als Voorzitter van de Raad van Bestuur van de BVK verkozen. Hij is ook lid van de Raad van Bestuur van Febelfin.