Banken werken volop aan snelle praktische uitwerking van de genomen maatregelen

23 maart 2020 - < 1 min leestijd

Gisteren kondigde minister van Financiën Alexander De Croo, samen met Febelfin en de Nationale Bank van België, een aantal maatregelen aan om de Belgische economie te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Zowel particulieren als ondernemingen kunnen hierop een beroep doen als zij in financiële problemen dreigen te komen door de crisis.

 

Deze maatregelen worden momenteel in een Ministerieel Besluit gegoten en gaan van kracht vanaf vrijdag 27 maart. De banken werken volop aan de uitwerking van de praktische gevolgen van dit besluit. Zij stellen alles in het werk om hun systemen hier vanaf 27 maart op afgesteld te hebben en de aangekondigde maatregelen effectief in de praktijk te kunnen omzetten. 

Wie in de financiële problemen dreigt te komen door de crisis, wordt uitgenodigd om telefonisch, via chat of digitaal via de app contact op te nemen met zijn bankier. Samen zal er naar een oplossing worden gezocht. De bankmedewerker zal al het mogelijke doen om zijn klant gepast en zo snel mogelijk bij te staan.