Multicultural Bankers Belgium viert Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

18 maart 2024 - 5 min leestijd

Multicultural Bankers Belgium is een netwerk dat mogelijk werd gemaakt door Febelfin en tot doel heeft bankiers van alle afkomsten zichtbaarder te maken en meer met elkaar in contact te brengen, maar ook multiculturele inclusie in de financiële sector wil bevorderen.

Het network nodigt je uit op een evenement in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, dat plaatsvindt op 21 maart in The Merode.

 

Wat kun je van het evenement verwachten?

 

Speeddating met senior managers

Treed in dialoog met senior managers uit de financiële sector: Cédric Lebegge, Benoit van Den Hove, Fatou-Bané Dioukhane, Katrien Beukelaars, Vanessa Feneasu, Lara Gaspar en Fatima Wahni. Deze unieke speeddatesessie biedt een platform voor open dialoog, en maakt het mogelijk om te netwerken en inzicht te krijgen in de rol van de financiële sector als partner in het creëren van inclusieve carrièreperspectieven voor studenten en professionals die in de sector aan de slag gaan.

 

Paneldiscussie – Engagement om racisme en etnische discriminatie aan te pakken

Neem deel aan een tot nadenken stemmende paneldiscussie waarin vertegenwoordigers van verschillende financiële instellingen in België, waaronder Isabel Carrion, Eddy Mutombo, Audrey Campbell, Ann Bouchet, Katrien Dewijngaert en Anne France Simon, hun visie geven over racisme en etnische discriminatie. De discussie wordt gemodereerd door Manu Wachter. Ontdek hun engagementen en strategieën om deze uitdagingen aan te gaan en zo een inclusieve en rechtvaardige werkplek te creëren.

 

Ondertekening van de Multicultural Bankers Belgium Pledge

Wees getuige van een cruciaal moment waarop leiders uit de sector samenkomen om de Multicultural Bankers Belgium Pledge te ondertekenen, waarmee ze hun engagement bevestigen om discriminatie te bestrijden en raciale en etnische diversiteit binnen de financiële sector te promoten. Onder meer BNP Paribas Fortis, ING, Belfius, Euroclear en Microstart zullen de belofte tijdens de avond ondertekenen. Enkele voorbeelden van de engagementen in de belofte zijn:

 
 • Een Executive Sponsor voor etnische en culturele inclusie aanstellen
 • Op directieniveau een beleid van nultolerantie voor intimidatie en pesten uitwerken
 • De mogelijkheid onderzoeken om gegevens te verzamelen over etniciteit/multiculturaliteit en de voortgang bijhouden met betrekking tot werving en promotie
 • De doorstroom van werknemers van verschillende afkomst/etniciteit naar hogere functies in de financiële sector ondersteunen en, daarom, actieplannen implementeren om ongelijkheden geleidelijk te verminderen, met de nadruk op het leidinggevende niveau en het middenkader; 
 • Intern communiceren over potentiële risico's van discriminatie, waaronder discriminatie op basis van afkomst of etniciteit, en passende maatregelen nemen om alle vormen van discriminatie te voorkomen.
 

Netwerksessie en -drink

Sluit de avond af met een informele netwerksessie samen met een drankje. Dit is een uitstekende gelegenheid om ideeën uit te wisselen met andere deelnemers, de inzichten van de avond verder te bespreken en waardevolle professionele relaties op te bouwen.

 

Programma

 
 • Datum: 21 maart 2024
 • Time:
  • Verwelkoming en speeddating: 17:00 – 18:45
  • Iftar: 18:58*
  • Paneldiscussie: 19:00 – 20:00
  • Ondertekening van de belofte: 20:00 – 20:30
  • Netwerksessie en -drink: 20:30 – 22:00
 • Locatie: The Merode, Poelaertplein 6, 1000 Brussel

*Door te vasten van zonsopgang tot zonsondergang moedigt de Ramadan ons aan om na te denken over onszelf en over geduld, zelfdiscipline en solidariteit te beoefenen. Deze maand bevordert ook het versterken van de band met andere mensen en de gemeenschap. Ramadan is een kans voor inclusie en kan een onderdeel zijn van het creëren van een ondersteunende werkcultuur.

 

We kijken uit naar uw aanwezigheid op dit belangrijke evenement, waar we samen inzetten op een meer inclusieve en diverse toekomst binnen de financiële sector. Gelieve ons om praktische redenen op voorhand uw aanwezigheid te bevestigen via mail naar claire.godding@febelfin.be.

Als u de drijvende krachten achter de belofte en dit evenement zou willen interviewen, gelieve contact op te nemen met Claire Godding (claire.godding@febelfin.be) (Febelfin, Wo.Men in Finance), Mathy Muteba (mathy.muteba@womeninfinance.be) (Wo.Men in Finance), or Jason-Louise Graham (jason-louise.graham@ing.com) (ING).

Bezoek de website (Febelfin | Multicultural Bankers) voor meer informatie.