BEAMA vzw sluit zich aan bij Wo.Men in Finance Belgium vzw

Blijf up to date met de laatste maatregelen vanuit de financiële sector

26 september 2023 - 2 min leestijd

BEAMA vzw is verheugd om haar recente lidmaatschap bij Wo.Men in Finance Belgium vzw aan te kondigen, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van genderdiversiteit en gelijkheid binnen de financiële sector.

 

Als vooraanstaande vertegenwoordiger van de asset management sector streeft BEAMA vzw ernaar actief deel te nemen aan dit belangrijke initiatief.

Diversiteit en inclusie hebben immens potentieel voor positieve verandering in onze sector. Door zich aan te sluiten bij Wo.Men in Finance Belgium, heeft BEAMA vzw tot doel dit potentieel te ontsluiten en betekenisvolle vooruitgang in de sector te stimuleren.

"BEAMA’s lidmaatschap van Wo.Men in Finance symboliseert onze toewijding om niet alleen assets op de best mogelijke manier te beheren, maar ook om talent te cultiveren, diversiteit te bevorderen en alle werknemers en klanten in de asset management sector te bedienen."
Marc Van de Gucht, Directeur-Generaal BEAMA

Wie is BEAMA?

 

BEAMA vzw is de spreekbuis van de asset management sector in België.

Onze missie is het beroep van asset management te vertegenwoordigen en de activiteit van asset management in België te ontwikkelen, alsook haar imago en dat van haar leden te bevorderen.

Onder asset management verstaan we onder meer de promotie, het portefeuillebeheer, de distributie en de administratie van beleggingsfondsen. Naast collectieve producten verwijst de term ook naar mandaten voor institutionele en privé cliënten en het beleggingsadvies.

BEAMA maakt deel uit van de overkoepelende verenigingen Febelfin (Belgische Federatie van de financiële sector), en van EFAMA (European Fund and Asset Management Association).