Webinar sustainable finance (only available in Dutch or French)

2 min Reading time

Fincafé van Febelfin en VBO focust op sustainable finance & ondernemingen

 

Verduurzaming is één van de belangrijkste onderwerpen en uitdagingen voor de maatschappij van vandaag. Ook de financiële sector beseft dat ze een belangrijke schakel is in de transitie naar een meer duurzame samenleving en neemt tal van initiatieven om duurzame financiering (sustainable finance) te belichten. Zo organiseerden Febelfin en VBO FEB een virtuele editie van het Fincafé, met als thema “Duurzaamheid en het belang van ESG-rapportering voor ondernemers”.

 

Banken en ondernemingen hebben een grote verantwoordelijkheid: zij ondersteunen de hele samenleving om duurzamer te worden. Maar hoe doen ze dat en waarom hebben ze elkaar nodig?

Om een antwoord op die vragen te bieden, nodigden Febelfin en VBO enkele van de meest bedreven deskundigen op het gebied van duurzaamheid en de daarmee gepaard gaande wetgeving uit, voor een gesprek over het belang van duurzaamheidsrapportering en de impact op beleggings- en financieringsactiviteiten.

Wil je meer weten over hoe bedrijven en banken de uitdagingen die duurzaamheidsrapportering met zich meebrengt, aanpakken? Bekijk dan de opname van het Fincafé.